Ovo je voće koje nas štiti od raka kože

Osnovni korak u zaštiti od sunca je korištenje kreme sa zaštitnim faktorom, ne izlaganje suncu između 11 i 16 sati, boravak u hladu i pravilna hidratacija.

Pored gore spomenutih koraka, postoje različiti načini pomoću kojih zaštitu od sunca možete učiniti još boljom i efikasnijom. Istraživanja su pokazala da vam neke vrste voća u tome mogu pomoći.

Borovnice su odličan izvor antioksidanata i pomažu u prevenciji raka kože. Neka istraživanja su pokazala da borovnice mogu usporiti širenje stanica raka. Također, borovnice će vam pomoći u prevenciji nastanka prijevremenih znakova starenja kože.

Dinju smo već spominjali i pohvalili, ali evo još malo o ovoj osvježavajućoj voćki. Spoj zbog kojeg je dinja izuzetno zdrava jest beta karoten. Osim što će vam pomoći da potamnite, dinja će također pomoći u zaštiti kože, ali i očiju od štetnog djelovanja sunčevih zraka.

Kupine su na ovom popisu. Istraživanja su pokazala da su kupine odlične za prevenciju svih vrsta raka, uključujući i rak kože. Kupine su odličan izvor antocijanina, antioksidanta koji smanjuje razinu slobodnih radikala u tijelu i štiti tijelo od štetnih vanjskih faktora.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi