Tri odlična recepta protiv kašlja

Da bi u što manjoj mjeri koristili konvencionalne 'skupe' lijekove protiv kašlja, savjetujemo vam korištenje sljedećih prirodnih lijekova.


Jako djelotvoran lijek protiv kašlja je sirup od meda, luka i češnjaka. Sirup pripremate tako što u jednoj šalici pomiješate pola šalice vode i isto toliko meda. U to dodajte jedan nasjeckani luk i češanj češnjaka. Možete još ubaciti i komadić kadulje, timijana i origana. Ostavite smjesu da odstoji preko noći, a već sutradan možete koristiti sirup. Prije upotrebe sirup možete procijediti kroz plastičnu cjediljku. Sirup čuvajte u frižideru.

Protiv kašlja su dobri i oblozi od ricinusovog ulja. Pripremite oblog na sljedeći način: U pola šalice ricinusovog ulja ubacite dva zgnječena češnja češnjaka. U to dodajte jednu žličicu sveže naribanog đumbira, 3 do 4 kapljice eteričnog ulja eukaliptusa i žličicu mljevene ljute papričice. Uz pomoć žličice nanesite oblog direktno na prsni koš.

Još jedan sirup protiv kašlja. Sirup od hrenapripremate tako da naribate hren u jednu četvrtinu šalice meda. Ostavite tu mješavinu da odstoji nekoliko sati, te ju kasnije koristite kao sirup protiv kašlja.

Za kraj da preporučimo još jedan odličan lijek protiv kašlja - Čaj od crvenog luka.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi