Proširene vene


Obično je ova pojava nevidljiva i bolna. Radi se o proširenim venama, što je uobičajen problem starijih ljudi sa smanjenom tjelesnom aktivnošću.


Do proširenih vena dolazi zbog oslabljenja zidova tih vena, ili sićušnih zalizaka unutar vena koji služe za sprečavanje protjecanja krvi u suprotnom smjeru.

U kasnom životnom razdoblju vene postaju uvećane i manje djelotvorne. Zbog toga dolazi do pojave da se tekućina iz vena vraća u tkiva gležnjeva i stopala.

Dugotrajno sjedenje ili stajanje na jednom mjestu može samo još više da pogorša ovo stanje. Naime, tako se krv nakupi na jednom mjestu što nikako nije dobro za organizam. U težim slučajevima proširene vene mogu čak da izbiju na površinu kože i da postanu izrazito bolne.

Proširene vene mogu nastati kao posljedica genetskog nasljeđa. Isto tako, do proširenih vena može doći prilikom jakog naprezanja u području abdomena, što je čest slučaj kod žena u trudnoći.

Ako pričamo o proširenim venama potrebno je spomenuti i hemoroide. Neki se pitaju zbog čega? Naime, hemoroidi nisu ništa drugo nego proširene vene u području anusa i rektuma. Ovu pojavu često izazovemo jakim naprezanjem tijekom pražnjenja debelog crijeva. Ako se radi o ozbiljnijem problemu, tada se hemoroidi odstranjuju kirurškim zahvatom. Ipak, u većini slučajeva hemoroide liječimo prirodnim putem.

Mast od nevena odlično uklanja simptome hemoroida.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi